Cauta:
ajutor
fundatie     Despre noi     |     Realizari     |     Contact     copii
umanitar     Au nevoie de tine    |    Propune un caz    |    Vreau sa ajut    |    Implica-te in campanie    |    Stiri    |    Aparitii media    |    Licitatii    |    Parteneri    |    Echipa     salvati copiii
Despre noi

De multe ori ne-am simţit puternic motivaţi să sprijinim o cauză, un scop nobil, să ajutăm la atingerea unui obiectiv caritabil şi poate de tot atâtea ori ne-am simţit neputincioşi, neavând resursele financiare necesare.
Asociatia pentru Copii cu Cerinte Educative Speciale ACCES este creată de părinţi care au copii cu dizabilităţi şi are ca scop susţinerea şi facilitarea integrării copiilor în comunitatea din care fac parte şi promovarea drepturilor copiilor şi familiilor lor în societatea românească.

Copiii din asociaţie au deficite psihomotorii associate, grave precum paralizii cerebrale, hidrocefalii, pareze spastice, epilepsie sau Sindrom Down. Cu alte cuvinte, copiii noştri au dificultăţi în gândire, în mers, unii dintre ei utilizează cărucioare speciale, membrele superioare sunt paralizate sau spastice şi atunci au nevoie de ajutor să facă activităţi pe care copiii sănătoşi le fac fără probleme.
Tratamente şi intervenţii pentru recuperare
De cele mai multe ori se intervine chirurgical de câteva ori în copilăria timpurie, însă nu se poate reduce tot deficitul motor. Tratamentele de recuperare motorie se fac pe tot parcursul vieţii şi constau în gimnastică medicală (kinetoterapie), diverse tipuri de fizioterapie, magnetoterapie, terapie cu laser etc., infiltraţii cu toxina botulinică pentru reducerea spasticităţii pe membrele afectate.
Tratamentele în sanatoriile balneoclimaterice precum cele de la Băile Felix, Oradea, de la Gura Ocniţei, de la Techirghiol sunt obligatorii pentru recuperarea cât mai eficientă şi mai rapidă a copiiilor cu deficienţe. Tratamentele medicamentoase îi însoţesc deasemenea pe tot parcursul vieţii şi necesită mai multe tatonări şi încercări până se ajunge la o medicaţie eficientă, mai ales pentru copii care au diverse forme de epilepsie. De obicei afecţiunile neurologice motorii sunt însoţite şi de deficit cognitiv sau deficit de atenţie şi memorie şi se intervine terapeutic pentru recuperare cu ajutorul educaţiei speciale, al terapiei logopedice şi consilierii psihologice. De obicei, un copil cu deficit psihomotor are şi paralizii şi deficit cognitiv şi o formă de epilepsie în acelaşi timp. Recuperarea copiilor cu dizabilităţi este dificilă şi dureroasă pentru copii, costisitore pentru familie şi se întinde pe tot parcursul vieţii.
Ne dorim ca o parte dintre proiectele derulate de Asociaţia pentru Copii cu Cerinţe Educative Speciale ACCES să beneficieze de sprijin financiar din partea firmelor din Romania care sunt receptive la nevoile copiilor cu dizabilităţi. Apreciem foarte mult implicarea lor sociala! Şi dumneavoastră puteţi să ajutaţi copiii asociaţiei la recuperarea medicală în urma intervenţiilor chirurgicale, la susţinerea deplasărilor pentru investigaţiile medicale cât şi integrarea lor educational-socială.
vreau sa ajut vreau sa ajut
Copyright © 2011 accesromania.ro | Toate drepturile sunt rezervate